top of page

MODERNIZACJA
RESTAURACJI

WARSZAWA

PROJEKT KONCEPCYJNY:

OLGA SZCZEPANKIEWICZ

PROJEKT WYKONAWCZY:

ZESPÓŁ TREMEND

WIZUALIZACJE:

SZYMON SZYMCZAK

POWIERZCHNIA: 288,31 m2

ROK: 2017

Z RAMIENIA TREMEND

      Nowa odsłona wnętrz restauracji i baru. Pracę nad projektami modernizacji wnętrz rozpoczynam zawsze od analizy stanu technicznego i oceny tego, co można zachować, co należy odświeżyć a co wymienić.  Projekt zakładał m.in. zachowanie istniejących posadzek, przemalowanie sufitów na kolor czarny, demontaż przegród oddzielających poszczególne poziomy restauracji. Na ich miejsce zaproponowałam pół-przezierne przegrody z geometrycznym wzorem, które zwiększają poczucie intymności, a także nadają wnętrzu wyjątkowy ton, nawiązując delikatnie do stylistyki minionych epok. Ściany zyskują nową kolorystykę:  mocny granat i soczysty malachit. Dopełniają je sztukaterie i złote kinkiety. Wzdłuż ścian pojawiają się sofy, pokryte miękką, koniakową skórą lub tapicerką welurową w kolorze ciemno malachitowym. W barze sufit ozdabia złota blacha, a rozświetlają go kuliste lampy. Uzupełnieniem aranżacji jest wyposażenie meblami czołowych polskich brandów jak Noti Paged czy Fameg i wszechobecna zieleń. 

Photo 07-03-2017, 12 22 16_edited.jpg

PRZED

3.jpg

PO

Photo 07-03-2017, 12 55 47_edited.jpg

PRZED

2.jpg

PO

bottom of page