MODERNIZACJA
RESTAURACJI
WARSZAWA
PROJEKT KONCEPCYJNY:
OLGA SZCZEPANKIEWICZ
PROJEKT WYKONAWCZY:
ZESPÓŁ TREMEND
WIZUALIZACJE:
SZYMON SZYMCZAK
POWIERZCHNIA: 288,31 m2
ROK: 2017
Z RAMIENIA TREMEND
Nowa odsłona wnętrz restauracji i baru. Pracę nad projektami modernizacji wnętrz rozpoczynam zawsze od analizy stanu technicznego i oceny tego, co można zachować, co należy odświeżyć a co wymienić. Projekt zakładał m.in. zachowanie istniejących posadzek, przemalowanie sufitów na kolor czarny, demontaż przegród oddzielających poszczególne poziomy restauracji. Na ich miejsce zaproponowałam pół-przezierne przegrody z geometrycznym wzorem, które zwiększają poczucie intymności, a także nadają wnętrzu wyjątkowy ton, nawiązując delikatnie do stylistyki minionych epok. Ściany zyskują nową kolorystykę: mocny granat i soczysty malachit. Dopełniają je sztukaterie i złote kinkiety. Wzdłuż ścian pojawiają się sofy, pokryte miękką, koniakową skórą lub tapicerką welurową w kolorze ciemno malachitowym. W barze sufit ozdabia złota blacha, a rozświetlają go kuliste lampy. Uzupełnieniem aranżacji jest wyposażenie meblami czołowych polskich brandów jak Noti Paged czy Fameg i wszechobecna zieleń.